Porci

Premixuri vitamino-minerale 0,5% pentru porci

Premixurile vitamino-minerale ( 0,5%) sunt destinate cu precadere fabricilor de nutreturi combinate care au dotarea necesara pentru a putea incorpora aceste premixuri in masa furajera. Aceste premixuri contin intreaga gama de microelemente vitamino-minerale necesare nutritiei suinelor ( nu contin macroelemente minerale ca fosfor, calciu,sare) dar au ca suport, calciu furajer. Cantitatea de calciu din acestea nu acopera cantitatea necesara in nutritia porcinelor , dar poate fi luata in calcul la elaborarea retetei.

Premixuri vitamino-minerale 1% pentru porci

Premixurile vitamino-minerale ( 1%) sunt destinate cu precadere fabricilor de nutreturi combinate care au dotarea necesara pentru a putea incorpora aceste premixuri in masa furajera. Aceste premixuri au ca suport, calciu furajer. Cantitatea de calciu din acestea nu acopera cantitatea necesara in nutritia porcinelor , dar poate fi luata in calcul la elaborarea retetei. In rest, celelalte componente de microelemente vitamino-minerale asigura intreg necesarul, exceptie face sodiul care este 0%. Deci, aceste retete nu contin sare.

Premix vitamino-mineral 5% pentru porci

Premixurile vitamino-minerale se introduc numai in furajele macinate. Se recomanda in prealabil inglobarea premixului intr-un preamestec ce reprezinta 10-20% din totalul amestecului, dupa care preamestecul se omogenizeaza in amestecul final.

Aceste premixuri (5%) sunt destinate fermierilor si fabricilor care nu au instalatii de incorporare performante. Acest tip de premix contine intreaga gama de elemente vitamino-minerale (inclusiv fosfor) necesar in alimentatia porcilor de carne.

Concentrat proteino-vitamino-mineral (full) pentru porci

Acest tip de concentrat (full), numit si CPVM (concentrat proteino-vitamino-mineral) este destinat cu precadere crescatorilor de porci pentru carne care nu au posibilitatea de aprovizionare cu sroturi proteice (srot de floarea soarelui si srot de soia) sau nu dispun de dotari mecanizate de omogenizare. Acest tip de concentrat contine pe langa premixul de 5% si sroturi proteice (de floarea soarelui si soia). Acest concentrat se amesteca cu cereale (porumb).